Снимки: Dreamisland.ruПо бреговете на река Москва работниците довършват последните детайли по

...
Снимки: Dreamisland.ruПо бреговете на река Москва работниците довършват последните детайли по
Коментари Харесай

Островът на мечтите: новата атракция на Москва

Снимки: Dreamisland.ru

По крайбрежията на река Москва служащите довършват последните елементи по гигантския закрит увеселителен парк, който разполага със личен Колизеум и други чудеса на света.

Проектът за милиарди, наименуван " Островът на фантазиите ", е подсилен от кмета на съветската столица Сергей Собянин, който има опит в надзора на мега планове, трансформирали фрапантно образа на най-големия град в Европа, споделя AFP, представена от expert.bg.



Разположен на 300 000 кв. метра увеселителният парк би трябвало да бъде отворен до края на годината и се надява да притегля гости през цялата година, като ги защищава от съветската зима с гигантските си стъклени куполи.

Формата на парка е повлияна от суровите метеорологични условия в Москва, съобщи пред AFP ръководителят на управителния съвет на " Острова на фантазиите " Амиран Муцоев.



" Но искахме хората да имат възприятието, че се разхождат из същински град, а не из мол ", означи той.

Развлекателният парк има 7 големи стъклени купола, най-големият от които се простира на 8500 кв. метра и е висок 35 метра.



Все още затрупан със скелета, паркът има изцяло същински улици и тротоари и ще включва магазини, заведения за хранене, кино и концертна зала. Той ще разполага със зона за спорт, зона за фамилна отмора и даже ветроходно учебно заведение.

Той е пъстър с умалени копия на известни забележителности от целия свят, като модернистичната постройка Каса Батийо – един от шедьоврите на Антони Гауди.



Входът в парка ще бъде безвъзмезден, само че посетителите ще би трябвало да платят, с цел да употребяват неговите игри и атракциони.

Сред тях ще бъде Селото на смърфовете, изпълнено с къщите във форма на гъби от известната анимация и замъкът на Снежанка.

" Островът на фантазиите " възнамерява да бъде отворен от заран до среднощ и чака 50 000 гости всеки ден.



 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР